Кошик
7 відгуків
Неймовірні властивості цілющого мила SHUNGITE WAYДЕТАЛЬНІШЕ...
LONGEVITY: ЗДОРОВ'Я-ГАРМОНІЯ-СТИЛЬ

ТВОЄ ЗДОРОВ'Я У ТВОЇХ РУКАХ

ТВОЄ ЗДОРОВ'Я У ТВОЇХ РУКАХ

     І не випадково ВООЗ (ВСЕСВІТНЯ ОРГАНІЗАЦІЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я)

за результатами аналізу причин захворювань за 2011-2012 дійшла висновку, що

ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ ЗАЛЕЖИТЬ:

- від ЛЮДИНИ - на 75-80 %;

- від ГЕНЕТИКИ - на 15 %;

- від ЕКОЛОГІЇ ДОВКІЛЛЯ - на 5 -10 %;

- від МЕДИЦИНИ - на 10 %.

     Людина - найскладніша БІО-ЕНЕРГОІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА, запрограмована на життя без хвороби до 120 років!

     І ось цю систему експлуатують ненавчені люди! Я переконався в цьому на власному досвіді і як біоенерготерапевт з 25-річним стажем.

Навіщо солодке?

     Mедики з'ясували такий факт: взагалі позбавлений цукру людський організм довго не протягне. Цукор активізує кровообіг в головному і спинному мозку, і у разі повної відмови від цукру можуть настати склеротичні зміни. Крім того, цукор допомагає налагодити роботу печінки і селезінки. Саме тому людям із захворюваннями цих органів часто рекомендують дієту з підвищеним вмістом солодкого.

Чому?

     Непереборне бажання з'їсти що-небудь солоденьке, як правило, свідчить про перевтому. Мозку бракує поживних речовин і він наполегливо вимагає глюкози. Так що, якщо ви не можете спокійно проходити повз вітрину з тістечками, влаштуйте собі позаплановий вихідний.

Найкорисніше

ШОКОЛАД

     У 30 г шоколаду або какао міститься 10 % денної норми заліза. Також шоколад містить вітаміни А, В, D і Е, кальцій, калій і натрій.

     Крім того, як встановили італійські учені, шоколад знижує кров'яний тиск. Це відбувається завдяки флавоноїдам - речовинам, які знаходяться в гіркому шоколаді у великій кількості.

     Флавоноїди зміцнюють серце, покращують кровообіг і перешкоджають утворенню кров'яних тромбів, які призводять до інфарктів та інсультів. Проте, якщо ви хочете "лікуватися" шоколадом, не можна забувати про його високу калорійність - 500 калорій на 100 г.

МЕД

     У ложці меду ви знайдете і вітамін С, і вітамін Е, і вітамін Д, і вітаміни групи В. Крім того, мед містить майже усі необхідні організму мікроелементи, у тому числі кальцій, калій і залізо.

     Завдяки великій кількості амінокислот, мед благотворно впливає на обмін речовин, до того ж, мед - це ще й натуральний антибіотик, який чудово справляється з різними хвороботворними бактеріями.

Навіщо гостре?

     Гострі продукти не лише надають блюдам необхідну пікантність, але і допомагають переварювати жирну їжу і стимулюють апетит.

Чому?

     Можливо, у вас підвищений рівень холестерину в крові.

Найкорисніше

ПЕРЕЦЬ

     Учені встановили, що речовина, яка міститься в перці чілі і надає йому специфічну пекучу гостроту, здатна значно знижувати рівень цукру в крові. Це відкриття дозволяє припустити, що в недалекому майбутньому перець може бути використаний для лікування діабету. В ході експериментів на собаках було доведено, що через 2 години після отримання дози цукру рівень глюкози в крові собак, отримуючих капсаіцин, був значно нижчий, ніж у собак, які не отримували препарат.

ГІРЧИЦЯ

     Ефірні олії гірчиці стимулюють захисні засоби організму, так що при застуді ця приправа є незамінною. Є дані, що гірчична олія уповільнює процес старіння організму, знижує ризик виникнення онкологічних і серцево-судинних захворювань.

Навіщо кисле?

     Фруктові кислоти допомагають боротися з гнильними процесами, стимулюють процес травлення і покращують обмін речовин.

Чому?

     Тяга до кислого може говорити про застуду, що починається, коли організм відчуває нестачу аскорбінової кислоти, а також про знижену кислотність шлункового соку.

Найкорисніше

ЛИМОН

     М'якуш лимона багатий пектинами, які виводять з організму токсини і шлаки, захищаючи від серцево-судинних і онкологічних захворювань.

ЖУРАВЛИНА

     Удосталь містить антиоксидантів - речовин, що захищають клітини від негативної дії вільних радикалів. Саме ці речовини винні в передчасному старінні, сердечно-судинних і онкологічних захворюваннях. У ягодах журавлини багато вітамінів групи В, калію, йоду і магнію. А ось аскорбінки в кислих ягодах, усупереч поширеній думці, не так вже й багато. За вмістом вітаміну С журавлина поступається шипшині в 40 разів!

     Втім, це з лишком компенсується наявністю в ягодах журавлини рідкісного вітаміну Р, без якого велика частина аскорбінки просто не засвоюється організмом.

Солоне навіщо?

     Сіль в основному складається з двох елементів - натрію і хлору і невеликої кількості домішок. Натрій потрібний організму для того, щоб підтримувати водний баланс, а також для передачі нервових імпульсів і нормальної роботи м'язів. 3-5 г солі в день повинні з'їдати жителі країн з холодним кліматом. Тим, хто живе в південних широтах, треба близько 20 г солі щоденно - на півдні більше пітніють.

Чому?

     Потяг до солоного може свідчити про наявність в організмі запального процесу. Іноді наполегливе бажання з'їсти солоний огірочок або покуштувати оселедці говорить про проблеми з сечостатевою системою - циститі, захворюваннях нирок або запаленні придатків.

Найкорисніші:

ОСЕЛЕДЕЦЬ.

     Рибний білок містить ті ж незамінні амінокислоти, у тому числі тауринову, яка сприяє профілактиці серцево-судинних і нервових захворювань. Найбільш багаті таурином океанічні риби, до яких відноситься і оселедець. Ще одна безперечна чеснота оселедця - велика кількість корисних жирних кислот. Завдяки ним у любителів цієї риби, як правило, хороший зір, міцні нерви, низький рівень шкідливого холестерину, здорове серце, у них рідко виявляють різні пухлинні захворювання.

БРИНЗА

     Цей сир забезпечить організм вітамінами і мінеральними речовинами. У бринзі багато вітамінів групи В, вітаміну А, вітаміну D, кальцію, фосфору і цинку. До того ж, в порівнянні з іншими різновидами сиру, жиру у бринзі порівняно небагато. Щоб приготувати бринзу, молоко не піддають термічній обробці, це дозволяє зберегти вітаміни і мікроелементи повністю.

Навіщо гірке?

     Гіркота хоч і неприємна сама по собі, зате відмінно підкреслює смаки інших продуктів. До того ж гіркі продукти мають протизапальні властивості, покращують апетит і допомагають травленню.

Чому?

     Швидше за все - це сигнал про проблеми з травленням або про інтоксикацію організму. Можливо, напередодні ви переїли важкої їжі, влаштуйте розвантажувальний день.

Найкорисніше

ХРІН

     Речовини, які входять до складу хріну, сприяють розщеплюванню жирів, тому цей овоч особливо цінується тими, хто хоче зберегти струнку фігуру або розлучитися із зайвими кілограмами.

     Досвідчені господині знають, що, якщо присмакувати хріном холодець або жирну свинину, це допоможе уникнути тяжкості в шлунку навіть тим, хто не соромився віддавати належне цим смачним, хоча і не занадто корисним блюдам.

РЕДЬКА

     Всього однієї редьки середніх розмірів вистачає для того, щоб забезпечити організм добовою нормою вітаміну С. Редька зміцнює стінки судин, сприяє профілактиці дисбактеріозу і покращує травлення.

     Завдяки великій кількості вітамінів групи В, редька допомагає нам протистояти стресам і  краще  запам'ятовувати  нову  інформацію.  Редьку рекомендують  включати  в  меню  при  сечокам'яній  хворобі,  подагрі  і  за  відсутності  апетиту.

 

Інші статті